Iubiti credinciosi,

       Monahismul in general si monahii in special, au fost si sunt piatra de poticneala pentru multi, asta pentru ca nu l-au inteles si nu l-au apreciat la justa lui valoare. Nenumarate "de ce-uri" si "pentru ce-uri" au razbit peste veacuri, actualizandu-se mereu in mintea unora, care necunoscand sensul vietii monahale isi dau rautacios cu parerea la adresa celor care au pasit pe acest anevoios drum spre indumnezeire prin har.
       Manastirea pentru unii inseamna doar liniste, muscate rosii la ferestre, vederi si suveniruri, si ... personaje stranii imbracate in haine negre care misuna grabite intr-o directie sau alta in incinta manastirii. Pentru altii insa, manastirea inseamna loc de reculegere, de impacare cu Dumnezeu prin pocainta, nevointa, lacrimi si spovedanie.
       Pentru toti insa, Dumnezeu se jertfeste zilnic in Sfantul Altar, cautandu-I pe toti, iubindu-I pe toti, iertandu-I pe toti si asteptand intoarcerea din tara straina a pacatului catre parinteasca Lui casa. Intr-un fel sau altul, toti suntem niste fii risipitori si nerecunoscatori fata de El.
       Sa ne intoarcem fata spre Hristos si  spre Biserica Sa, sa respectam traditiile si valorile perene ale ortodoxiei, sa iubim si sa respectam preotii si monahii si mai ales sa nu ne pierdem nadejdea mantuirii.

Mesajul Maicii Starete a Manastirii "Nasterea Maicii Domnului"-Caraclau,
Monahia Siluana Matei
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul !
Sfantul Ierarh Spiridon - 12 Decembrie
Hramuri: Nasterea Maicii Domnului - 8 Septembrie
Creat de Dascalu I & P